Recept hallonsorbet i glassmaskin 2024

Foto av författare
Skriven av:
Johan Torstensson
Uppdaterad senast:

En härligt svalkande och läskande hallonsorbet är bland det bästa som finns en varm sommardag. Det finns många recept för att göra hallonsorbet men detta är det receptet som vi har fastnat för. Det kräver lite mer arbete men slutresultatet du får är värt det!Sorbetto Di Lampone – Hallonsorbet

Recept för 500g hallonsorbet

Recept på hallonsorbet i glassmaskin

Ingredienser

Hallonsorbet

 • 280g Hallon
 • 33g Vatten
 • 12g Färskpressad citronsaft
 • 175g Sockerlag

Sockerlag

 • 620g rårörsocker
 • 100g ljus honung
 • 280g vattenSåhär gör du

Sockerlag

Receptet på sockerlagen är till en större mängd än vad som behövs till sorben. Men vill du göra mer sorbet en annan dag är det smidigt om det finns färdig sockerlag.

 1. Väg upp vattnet tillsammans med sockret och värm det på medelhög värme i en tjockbottnad kastrull. Låt det koka ett par minuter tills allt socker har lösts upp och vätskan har slutat skumma. Skumma av vid behov.
 2. Häll över blandningen i en ren glasburk. När temperaturen är cirka 50 grader rör du försiktigt ner honungen. Fortsätt röra till honungen är helt upplöst i sockerlagen.
 3. Låt svalna före användning och förvara i rumstemperatur.

Hallonsorbet

 1. Mixa hallonen till en fin pure. Om du använder frysta, importerade hallon är det rekommenderat att värma upp dem innan användning för att säkerställa att de inte innehåller något virus. Jag brukar sedan pressa blandningen genom en sil för att få bort kärnorna från hallonen.
 2. Tillsätt sockerlag, vatten och citronsaft till hallonen. Mixa pånytt alla ingredienserna med en stavmixer.
 3. Häll sedan smeten i din glassmaskin och frys till önska konsistens.
 4. Lägg upp sorben på ett snyggt fat eller servera i strutar av rån. Toppa med några färska hallon och ett blad citronmeliss.

Jag använder min Wilfa ICM-S C15 glassmaskin vilken fungerar alldeles utmärkt till att göra sorbet i med detta receptet.

Detta receptet är hämtat ur boken: Gelato av Hanna och Angelo Scarfo.Foto av författare
Om författaren
Johan Torstensson
Johan är en riktig glassfantast! Han älskar glass och delar här på Glassmaskiner.nu med sig av sin kunskap om glass och hur du lyckas med att göra din egen glass.

2 svar på ”Recept hallonsorbet i glassmaskin 2024”

 1. ’.. för att säkerställa att innehåller något virus.’
  Blev visst lite fel med tangenttryckandet här tror jag… 😉
  Tack för recepten!

Kommentarer är stängda.