7 bra glassformar för läskande glass 2024

Foto av författare
Skriven av:
Johan Torstensson
Uppdaterad senast:

Att göra egen glass är inte alls svårt och med färdiga glassformar blir det ännu enklare. I denna artikel skriver vi om 7 bra glassformar så att du enkelt kan göra din favorit glass på pinne.

Med egna glassformar kan du själv styra vilka ingredienser du ska använda, du kan göra nyttig glass, du kan återanvända formarna för att minska mängden avfall. Det är även ett bra sätt att få i barnen vätska varma sommardagar. Vi ser en massa fördelar med glassformar och hoppas du kan hitta din favorit bland de glassformar vi listar.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

7 bra glassformar i test 2024 – hela listan

1. Easy Cream glassform Tango

Gör egen twister-glass

Easy Cream glassform Tango I silikon

Med dessa glassformar från Easy Cream gör du enkelt egna glassar. Formarna är gjorda i silikon vilket får glassarna att släppa lätt.

I paketet får du två glassformar så du kan göra fyra glassar åt gången. Medföljer gör även 50 glasspinnar samt ett recepthäfte på engelska. Denna glassform finns även som mini.

Glassformarna kan diskas i diskmaskin.

Standard:
Volym:2 x 90 = 180 ml 
Mått:9,2 x 4,5 x 2,75 cm
Mini:
Volym:4 x 36 = 144 ml 
Mått:6,7 x 3,3 x 2,2 cm.

2. Pulito Popsicle Mold rektangulära glassformar

Snygg rostfri glassform

Pulito PopsicleMold rektangulär glassform

Pulito Popsicle Mold är en snygg och praktisk glassform i rostfritt stål. Med dessa glassformar kan du enkelt göra nyttig glass till hela familjen, helt utan onödiga tillsatser. Häll enkelt i valfri glassmet, smoothie eller sagt i formarna och ställ in dem i frysen.

Det rostfria stålet gör att glassen fryser snabbare än i en plastform. Varje form rymmer cirka en deciliter glass och har en tätning av silikon som är godkänt att använda till livsmedel. Tätningen hjälper även att hålla locket på plats.

Med Popsicle Mold får du sex stycken platta, rektangulära glassar åt gången. I paketet får du även 30 st återanvändbara glasspinnar i bambu och 12 st silikontätningar. Även en praktisk ställning medföljer så att du enkelt kan ställa in allt i frysen.

Fördelar med Pulio Popsicle Mold:

 • Glassform i rostfritt stål som är ett hållbart och miljösmart alternativ till plastformar.
 • Formarna är lätta att rengöra och tål att köras i diskmaskin.
 • Fri från BPA, ftalater och andra hormonstörande ämnen.
 • Ytterförpackningen är plastfri.

Använda Pulito Popsicle Mold:

 • Lämna alltid ett litet utrymme på cirka 1-2 millimeter när du fyller formarna. Då finns det utrymme för innehållet att expandera när det fryser.
 • Fyll formarna med ditt favoritinnehåll.
 • Sätt fast glasspinnen i locket innan du fäster locket på glassformen.
 • När glassen är klar, värm formen i handen eller under rinnande vatten en kort stund för att lösgöra glassen från formen. Låt locket sitta kvar när du äter då detta även fungerar som spillskydd.
Volym:80 ml per form
Mått:15 x 13 x 12 cm
Vikt:700 g

3. Easy Cream Classic glassformar

Klassisk glassform

Easy Cream glassform Classic - bra glassform

Denna klassiska form från Easy Cream påminner om GBs magnumglassar. Detta är den perfekta formen att göra klassisk glass eller smarriga cake pops.

Köper du Easy Cream Classic glassform får du totalt två formar och kan alltså göra fyra glassar åt gången. Formen klarar temperaturer från -60 °C upp till +230 °C. I paketet medföljer även 50 träpinnar samt en receptbroschyr.

Standard:
Volym:2 x 90 ml = 180 ml
Mått:9,3 x 4,8 x 2,5 cm
Mini:
Volym:4 x 37 ml = 148 ml
Mått:7,8 x 3,8 x 1,8 cm
https://youtu.be/k9XZEe399fc

4. Liewood Malik Mini glassformar Dino

Popup isglassform

Liewood Malik glassformar Dino

Liewood Elisa glassformar för isglass är söta glassformar i silikon med gulliga dinosauriemotiv. Isglass är perfekt för sommaren varma dagar och ett enkelt sätt att få i barnen extra vätska.

Totalt ingår sex glassformar. Efter användning kan formarna diskas i diskmaskin

Material: 100% silikon fri från BPA, LFGB testad

Volym:60 ml
Mått:12 x 6.3 x 33 cm

5. Lékué Glassform Stapelbar XL

Stapelbar glassform

Lékué Glassform Stapelbar XL - 4pack glassformar

Lékués glassformar är stapelbara vilket gör dem smidiga att frysa in och tar minimalt med plats i frysen. Glassformarna är tillverkade i sillikon. Häll i dina favoritsmaker och placera formarna i frysen. Efter några timmar kan du njuta av underbart god, egentillverkad glass.

Volym:4 x 60 = 240 ml
Mått:10,5 x 6,5 x 2,6 cm (x4)

6. Pulito Popsicle Mold rund glassform

Runda glassar i stålform

Pulito Glassform Rostfritt stål, rund 6 st + Ställning

Man måste verkligen älska denna isglassform från Pulito! Isglassen får den klassiska formen av isglass, precis den man får om man köper glass av glassbilen eller isglass i flerpack i matbutiken.

Med Popsicle Mold från Pulito kan du göra sex klassiskt avlånga, cylinderformade isglassar åt gången.

Häll i glassmet, saft eller smoothie i formarna och ställ in i frysen. Det rostfria stålet gör att glassen fryser snabbt. Varje glassform rymmer drygt en deciliter glass och har en livsmedelssäker silikontätning som håller locket på plats.

Med glassformarna får man även 30 st återanvändbara glassformar i bambu.

 • Glassform i rostfritt stål som är ett hållbart och miljösmart alternativ till plastformar.
 • Formarna är lätta att rengöra och tål att köras i diskmaskin.
 • Fri från BPA, ftalater och andra hormonstörande ämnen.
 • Ytterförpackningen är plastfri.
Volym:80 ml per form
Mått:16 x 13 x 12 cm
Vikt:543 g

7. KitchPro® Mini Isglassform

Glassform för små glassar

KitchPro Mini Isglassform - glassform för små glassar

Tycker du att glassarna till barnen är alldeles för stora? Då är KitchPro mini isglassform perfekt för dig! På bara sex timmar kan du förvandla smaskiga drycker till svalkande glass. Fyll formarna med juice, smoothie, läsk eller något annat du har hemma, ställ in formen i frysen och efter några timmar kan ni njuta av dessa söta små glassar.

Glassformen har plats för nio glassar och du kan experimentera hej vilt för att hitta din favorit kombo. Varje pinne har ett droppskydd som gör glassätande till en kladdfri historia, perfekt när sommardagarna är extra varma.

Formen är tillverkad i silikon. Materialet är livsmedelsgodkänd och BPA-fri. Varje hål i formen rymmer cirka 30 ml vätska. Efter sex timmar i frysen kan glassarna enkelt poppas ur sina formar genom att formen vrängs ut och in.

När glassen är slut handdiskar du formen och sen är den redo för att användas till ny tillverkning av glass.

Volym:30 ml per form
Mått:22 x 16 x 8,5 cm (inklusive pinnar)
Vikt:225 g

8. Smartasaker glassform för popup-glass

Glassform för pop-up glass

Smartasaker Form för popup-glass - glassform

Last updated: 2024-06-28 17:23:38

Med dessa snygga formar i silikon kan du göra goda popup-glassar till barnen. Fyll formarna med fruktjuice eller smoothie och efter några timmar i frysen har du god och nyttig isglass!

Formarna har en barnvänlig form. De är lätta att använda och kan användas om och om igen. Formarna är tillverkade i 100% livsmedelsklassad silikon och går att diska i diskmaskin. Formarna absorberar arken smak eller lukt. Formarna kommer i 2-pack.

Volym:
Mått:4,5 x 4,5 x 20 cm

Köpguide Glassform – 3 saker att ta hänsyn till när du köper glassformar

1. Pris

Glassformarna i vårt test kostar från 100 kr och upp till cirka 500 kr. Priset varierar med materialet där glassformar i rostfritt stål generellt är dyrare än glassformar i silikon. Vad man ska lägga är helt upp till en själv beroende på hur mycket pengar man vill spendera samt vilken form av glass man vill tillverka.

2. Material

Glassformarna i vårt test är tillverkade antingen i silikon eller i rostfritt stål. Glassformar i stål fryser in glassen snabbare då den har en bättre ledningsförmåga än vad silikon har. Stål är väldigt hållbart och kommer, så länge du inte kastar dem i golvet hålla många år framåt. Silikon kan bli gammalt och slitet med tiden men är så klart anpassat för att hantera livsmedel.

3. Diskning

Det underlättar alltid när saker går att köra i diskmaskinen. Då kan du efter glassformarna är använda bara slänga in de i maskinen och så fort de har svalnat är de redo att göras ny glass i. De flesta glassformar i vårt test går att tvätta i diskmaskin men inte alla.

Fundera på om det är en viktig faktor för dig och väg sedan in det i det val av glassform.

Recept på glass till glassform

Här är ett exempel på recept som du kan använda för att göra god glass i dina glassformar.

Enkel hallon- och yoghurtglass

För fyra portioner:

 • 250 gram frysta hallon
 • 1 dl apelsin juice
 • 2 dl turkisk yoghurt
 • 2 msk flytande honung

Mixa alla ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer. Fyll dina glassformar med smeten och ställ in i cirka fyra i frysen.

Enklare än så här blir det inte!

FAQ Glassformar – Vanliga frågor och svar

Varför ska jag göra glass i en glassform?

När du gör glass i glassform kan du helt styra vilka ingredienser du ska ha i din glass. Du kan till exempel enkelt välja ekologiska produkter och välja bort socker för ett nyttiga alternativ. Att göra glass i glassform är barnsligt enkelt och ett uppskattat inslag hos barnen.

Vad kostar en glassform?

Det finns olika typer av glassformar. Priserna varierar från strax över 100 kr till cirka 500 kr. Glassformar i silikon är oftast billigare än glassformar i rostfritt stål. I vårt test av glassformar hittar du alla prisklasser.

Kan man diska glassform i diskmaskin?

Många glassformar går bra att diska i diskmaskin men inte alla. I vårt test av glassformar tar vi upp om formen går att diska i diskmaskin eller ej.

Kan plasten i glassformen ge ifrån sig farliga ämnen?

Samtliga glassformar i silikon i vårt test är fria från BPA.

Kan jag göra gräddglass i glassform?

Det går säkert att göra gräddglass i glassform, men glassformar är främst till för att skapa svalkande isglass. Vill du göra vanlig glass som ska skopas upp på tallriken rekommenderar vi att skaffa en glassmaskin. I vårt stora test går vi igenom de bästa glassmaskinerna.

Kan jag ta med mig mina isglass på utflykt?

Om du bor i Sibirien kan du utan tvekan ta med dina glassar utan att riskera att de smälter bort. Nu tror inte vi att du gör det men en annan möjlighet är att skaffa en glasstermos. Då kan du utan problem ta med din egen gjorda glass och njuta av den på din utflykt.

Foto av författare
Om författaren
Johan Torstensson
Johan är en riktig glassfantast! Han älskar glass och delar här på Glassmaskiner.nu med sig av sin kunskap om glass och hur du lyckas med att göra din egen glass.