Bästa glassrecept till glassmaskin 2024

Foto av författare
Skriven av:
Johan Torstensson
Uppdaterad senast:

Att göra glass i glassmaskin är enkelt men du måste ha ett bra glassrecept till glassmaskinen för att lyckas. Vi har testat oss fram och tycker att receptet vi använder oss av kräver få ingredienser och är lätt att använda sig av även om man inte har så stor vana att vara i köket. Här delar vi med oss av vårt bästa recept på glass till glassmaskin.Bästa glassrecept till glassmaskin

Ingen dessert kan jämföras med hemlagad glass. Även om glass huvudsaklig äts på sommaren är det en utmärkt efterrätt hela året. Men för att göra en riktigt god glass krävs ett bra recept. Vårt glassrecept till glassmaskin har vi testat fram och det levererar bra resultat varje gång. Använd receptet som en grund till din glass och smaksätt sedan glassen med din favorit smak.

Detta recept baserar sig på att du har en glassmaskin. Saknar du glassmaskin och är sugen på att införskaffa en tycker vi att du ska ta del av vår omfattande guide om att köpa glassmaskin.Recept för 4-6 personer

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk

Såhär gör du

  1. Vispa äggen lätt i 1-2 minuter, gärna med elvisp.
  2. Rör i socker, lite åt gången och vispa så att blandningen är lätt och luftig.
  3. Tillsätt grädde och mjölk till äggen och sockret. Rör runt ett par gånger så att allt blandas. Se till att alla sockerkristaller har löst sig.
  4. Slå på din glassmaskinen och häll i blandningen. Låt glassmaskinen börja jobba.
  5. Smaksätt glassen med dina favoritingredienser, cirka 5-10 minuter innan glassen är klar.
  6. Låt maskinen arbeta tills glassen är klar
Bästa glassrecept till glassmaskin - Hemmagjord glass i skål

Tips på smaksättningar

Krossad Oreo eller krossad Daim, hackad choklad, lakritsströssel, frukt eller bär. Använder du bär som smaksättning, koka gärna upp dem och tryck dem sedan genom en sil för att få bort kärnor, skal och etc.

Vi alternerar hej vilt vad det gäller smaksättning på glassen. Favoriten just nu är krossad Daim, men även hallon är en favorit. Här är det bara att blanda friskt och hitta din favorit.

Vi använder oss av Wilfa ICMS-C15 glassmaskin som vi är väldigt nöjda med. Det är den glassmaskin som vi har utsett till bästa glassmaskinen 2024. Glassmaskinen är bra, arbetar snabbt och är prisvärd.Serveringsförslag hemmagjord glass

När du har skapat din hemmagjorda glass behöver du servera den i någonting. En vanlig skål fungerar oftast bra men vill du lyfta desserten rekommenderar vi att göra dina egna våffelskålar. Med ett våffelsskålsjärn gör du snabbt snygga och goda våffelskålar till din hemmagjorda glass.

Tillbehör hemmagjord glass

Om du gör god, hemmagjord glass är det viktigt att du kan göra snygga uppläggningar också. Med en bra glasskopa kan du enkelt göra snygga, runda kulor och skapa läckra desserter. Succé både på festen och barnkalaset. Vi har sammanställd de bästa glasskoporna.Foto av författare
Om författaren
Johan Torstensson
Johan är en riktig glassfantast! Han älskar glass och delar här på Glassmaskiner.nu med sig av sin kunskap om glass och hur du lyckas med att göra din egen glass.

2 svar på ”Bästa glassrecept till glassmaskin 2024”

Kommentarer är stängda.